luni, 3 iunie 2013

PINHOLE CAMERA

CAMERA OBSCURA IN BAIA MARE ...

De maine incepand cateva zile in Baia Mare se vor desfasura cateva manifestari dedicate fotografiei . Asa cum spun sursele media locatia va fi ''Centrul vechi'' unde va fi instalata o''camera obscura'' pinhole camera'' .Toata manifestarea cuprinsa in cadrul ''Scoala de vara '' are titlul ''Arhitectura si fotografie''....  Despre pinhole camera am mai amintit . Am vazut in Budapesta o lucrare interesanta , adica o ''camera obscura'' si de atuncia a mai trecut ceva timp, azi nici chef nu prea am sa scriu despre istoria fotografiei ...dar mai atasez un link -doua pentru doritori sa vada despre ce este vorba :
  http://www.pinholeday.org/
Adevarul ca era frumos sa fie manifestarea chiar cu ocazia zilei : ''pinhole day'' totusi este salutara idea si initiativa celor care organizeaza manifestarea . La manifestare vor fi prezenti si cativa fotografi de seama de ex. prof. univ. Dorel Gaina sau arhitectul conf.dr. univ . Vlad Eftenie si...:
 un francez Patrice Dhumes :

 
Patrice DHUMES // Le Photographe Sorcier from Nicolas Anglade on Vimeo.

Alte informatii despre pinhole camera in limba maghiara :





Al treilea filmulet  cu  acea ''camera obscura'' care a stat  acolo in Budapesta montat in spatiul public ...
Asa ceva astept si eu de la organizatorii din Baia Mare  sa vad  si sa ma ''minunez'' ... bineinteles cel mai important este sa vezi rezultatele finale  adica expozitia ce va incorona ''proiectul'' ...



Probabil va fi ceva interesant  si la Baia Mare ,...asteptam cu interes si  curiozitate aceasta ''calatorie in timp''.
Sper  ce este educativ  si benefic  tinerilor si tuturor celor care au sa treaca atat prin centrul vechi cat si la expozitiile si discutiile de la ''Colonia pictorilor''   va  aduce precis un plus cultural orasului .
http://www.gazetademaramures.ro/arhitectura-si-fotografia-13745
Vom trai si vom vedea.....

Niciun comentariu: