marți, 19 noiembrie 2013

Fotograf ''all in one''

:)
Putin despre fotografie ,doar un gand ... De multa vreme ma uit la site-uri dedicate fotografiei , citesc , vad, gandesc  si de multe ori as putea sa scriu multe .Dar multe s-au scris si multe s-au spus ...Zambesc ,de ce ? am auzit  una buna despre ceva legat de fotografie ,fara sa supar pe cei care tind sa fie fotografi sau se considera in aceasta categorie de oameni , zambesc  ....''I’m a an artist and I’m a photographer – all in one''...mai sunt persoane care sunt ''universali '' Cum este posibil asa ceva ? sa fi''all in one'' :)... no bine.Tot o chestie interesanta era ca am amintit de cineva ,un mare fotograf care  a povestit intr-un interviu cum ca fotografia este geometrie.No bineinteles ca sunt multi atenti la ce va spune cineva si daca este placut ca si fotografie  reusita asta se propaga .Bineinteles ca individul lucreaza ''numeric'' dar dupa imaginile facute el are doar in cap iluzia asta cum ca este geometrie . Probabil poza de dimensiune 2 D fara alte condimente . Lucreaza cu aparat digital dar habar nu are de fotografie pe film ,cei analog pentru el?....a citit , a auzit doar despre asta ....Sa continuam gandul ,despre omul modern care este totul intr-unul singur .Este mecanic, este bucatar, este sofer, este fotograf ,este popa ,este tata, mama si maimutoi ca le stie pe toate . Ar trebui sa cautati fotografii cu :

   http://www.sciencesortof.com/2010/10/episode-56-comedy-strikes-back-pt-1/

si bineinteles o oglinda .Multi sar sa faca poze la persoane la chipuri ,fac portrete dar nu-si le cunosc pe al lor chip .Multi fac peisaje dar habar nu au pe unde umbla .Multi fac poze  cu sport dar habar nu au de sport ,...dar sunt fotografi si au ''all in one'' .Bineinteles ca milioane de imagini sunt create zilnic sunt create ca PET -urile ca siambalajele de plastic ...Multe sunt folositoare sau nu .Parerea mea o fotografie buna nu se strica si va ramane.Dar cum ca ''sunt fotograf '' hmmm...Trebuie gandita povestea  bine ce scri si cum despre fotografie  sau  mai bine vezi aici :

http://www.themoderntog.com/why-you-should-delete-im-a-photographer-from-your-vocabulary

In fine fotografia   in zilele noastre este comert .Arta fotografica este altceva...
Prima data trebuie sa fi om  pe urma fotograf  :)...

Eu cel putin nu sunt fotograf  nici comerciant , fac fotografii din placere .
Daca vreti sa aflati mai multe... citit ,cautati, cercetati ....

Am sa scriu azi inca ceva,  ca sa fi fotograf trebuie sa cunosti si chimie ...probabil maine cel care ....o sa spuna pai poza mea este chimie :)) daca a spus ca el trage fotografii si imaginea lui este geometrie :))) .
A forma  si a educa si sa prinda  nu-i rau ,inca si eu invat ,de ce sa nu faca si altii ....
Astea au fost azi gandurile unui muribund ....
Next time ....pa ! :)



P.S.  Nu dau lectii  nu vand intelepciune , nici nu cumpar  nimic.... impart o cale sa mai invatati cate ceva  uite aici  :    Scott Wittenburg
......PHOTOGRAPHY 101
:)

Niciun comentariu: